Demonstratie tegen NVU in Harskamp

Update 4 november 2021

Geachte burgemeester Verhulst en gemeenteraad in Ede,

Op zaterdag 6 november is de extreem rechtse partij NVU voornemens te demonstreren tegen de komst van asielzoekers/vluchtelingen in Harskamp en algeheel Nederland. De NVU met neo nazistische sympathieën tracht te anticiperen op eerder verontrustendeprotesten van sommige inwoners die in Harskamp hebben plaatsgevonden.

Als AFA Fryslân gaan we op deze zaterdag een spandoek actie houden om te waarschuwen voor de aanwezigheid van neo nazi’s en de NVU. Als protest zullen we met een groep antifascisten, in het tijdsvak 13:30-14:30 uur, spandoeken met antifascistische teksten ophangen op een locatie aan de Otterloseweg tegenover het infanterieschietkamp.

Eerder hebben we spandoek protesten tegen extreem rechts in o.a. Apeldoorn, Enschede, Ter Apel, Leeuwarden en Drachten georganiseerd.

‘Iedereen kan een vluchteling zijn, stop uitsluiting en racisme!’

AFA Fryslân, woordvoerder Reimer van Ruiten