Antifa actie in Harskamp tegen de neonazi’s van de NVU 

Antifa actie in Harskamp tegen de neonazi’s van de NVU

Burgemeester zag dat alles rustig en vreedzaam verliep

Afgelopen zaterdag was er een manifestatie van de NVU in het dorpskern van Harskamp. Omdat ‘demonstreren bijkans heilig’ is hebben neonazi’s van de NVU hun zin gekregen. Meningsuitingen die choqueren of als storend worden ervaren krijgen ook bescherming aldus de wet openbare manifestaties. Je mag alleen ingrijpen bij strafbare gedragingen (geweld) of uitingen zoals het rechtstreeks aanzetten tot haat, geweld of discriminatie.

In augustus met het spontane protest tegen de noodopvang van vluchtelingen droeg een van van de raddraaiers een vlag met de tekst ‘Eigen volk eerst’. Er klinkt ‘Harskmaps kwartiertje’. Maar dan opeens ook: ‘Auschwitz back for blacks.’ Een iemand roept het, maar meer mensen lachen.

We vinden dat een agressieve minderheid niet langer meer de politieke agenda mag bepalen. De afgelopen decennia wordt de politiek sterk beïnvloed door luide, nationalistische en racistische stemmen die al lang weerklank vonden in media en de samenleving. De NVU heeft helaas weer de kans gehad om haat, geweld of discriminatie impliciet te legitimeren.

Blijf demonstreren tegen neonazi’s, ook als er weinig zijn.

https://www.xon.nu/nieuws/7437262-protest-in-harskamp-rustig-verlopen-de…

https://www.gelderlander.nl/ede/demonstraties-extreemrechts-en-extreemli…

https://www.gld.nl/nieuws/7437223/dit-zijn-de-groepen-die-vanmiddag-in-h…