WILDERS, PVV, PEGIDA, POLITIEK, HET NEDERLANDSE KROMME HUIS

Een kromme, kleine man, vond wandl’end- ja ’t is gek, een kwartje, krom en oud bij een krom houten hek. Hij kocht een kromme kat, die ving een kromme muis. Zij leefden met elkaar in een krom, bouwvallig huis.

Engels Bakerrijmpje

Wanneer er geen massaal protest loskomt, gaat er zich in Nederland een huiveringwekkend drama vervullen. Een kromgegroeide samenleving, met kromme mensen en kromme gedachten, dat de ene mens superieur is boven de andere, dat de ene beschaving meer waard is dan de andere en dat de ene godsdienst wel recht van bestaan heeft, en de andere niet. Dat het onderdrukken en stigmatiseren van bevolkingsgroepen een goed en geldig recht is. Wanneer kromme mensen, kromme huizen en kromme gedachten overheersen floreert het fascisme. Dat steeds dichterbij komt.

Een fabeltje?
Was het maar waar: De werkelijkheid in Nederland, en in de rest van Europa, wijst wel anders uit,
DE KROMME MAN EN ZIJN KROMME PARTIJ/WILDERS EN DE PVV

Vanaf haar oprichting af hebben Wilders en zijn partij een hetze gevoerd tegen moslims, niet westerse allochtonen en vluchtelingen [1], die steeds bizardere vormen aannam.
Een voorbeeld was het haatgeschrift ”Genoeg is genoeg” Verbied de Koran. [2] Een ander voorbeeld was het door PVV coryfee Joram van Klaveren aangezwengelde ”Marokkanendebat”, waarbij een hele bevolkingsgroep als crimineel werd weggezet. [3] Het is een schande van de reguliere politiek, dat niet openlijk werd geprotesteerd tegen het Marokkanendebat als zodanig. Dat zoiets werd gedoogd. [4] Er kunnen nog legio voorbeelden gegeven worden, zoals het ”minder minder” schandaal [5], waartegen flink werd geprotesteerd met resultaat opnieuw vervolging van Wilders [6], die hopelijk niet in vrijspraak eindigt, zoals de vorige keer. [7]

Maar goed:
Zaak is, dat de PVV hetze steeds heviger wordt, waarbij met helaas door de jaren heen een stevige electorale beloning, zodanig zelfs, dat zij nu, als er nu verkiezingen zouden zijn, zomaar de grootste partij in Nederland zou kunnen worden. Ik ga nu uit van de Peilingwijzer op 17 april 2016 [Maurice de Hond], waarbij de PVV koploper is met 38 zetels [8]
Dit komt vrijwel overeen met het ”verkiezingssucces”, dat de PVV volgens de Peilingwijzer in januari 2016 zou hebben behaald. [9]

Gevaarlijk dus:
Wilders [PVV] spint bij zijn anti Islamhetze recentelijk vooral garen bij gepleegde aanslagen, om de moslims in Nederland te criminaliseren, door hen voor te stellen als een zogenaamde ”Vijfde Colonne” [10], die geen afstand zou nemen van de aanslagen [11].
Dat is niet alleen niet waar [12], maar bovendien hebben moslims, net als wie dan ook, de vrijheid, achter aanslagen als strijdmiddel te staan, mits ze er zelf geen rol bij spelen [13]
Vrijheid van meningsuiting, daar hebben Wilders en zijn pajongwajers als Geen Stijl etc toch zo de mond van vol.

Waarop Wilders zich ook met veel verve gestort heeft, is de anti vluchtelingenhetze. Dit begon met zijn ”oproep tot verzet” tegen de ”toestroom” van vluchtelingen, vooral uit Islamitische landen, zoals oorlogsgebied Syrie. Wilders zei daarover in de Tweede Kamer Nederland wordt één groot asielzoekerscentrum. Pleeg verzet. Democratisch, geweldloos verzet, maar pik het niet.’ [14] Dat is natuurlijk al een vorm van haatzaaierij en opstokerij, maar aan die zogenaamde geweldloosheid van Wilders zit een luchtje, omdat er teveel gewelddadige anti vluchtelingenincidenten zijn, waarin de PVV op de een of andere manier, de ene keer bedekter dan de andere, een rol speelt. [15]

Er zijn voorbeelden te over:
Enkele eruit gelicht, waarbij zowel van directe PVV betrokkenheid sprake is als racistisch geweld, door PVV’ aanhangers of waar een verband wordt gelegd met de PVV:
Zo was er op 9 oktober 2015 een bestorming van een noodopvang voor vluchtelingen in Woerden, waarbij lieden met bivakmutsen vuurwerkbommen naar binnen gooiden. [16] Alsof dat nog niet erg genoeg was, bleek er een PVV kandidaat bij betrokken te zijn. [17] De PVV man zou de bivakmutsers, behorend tot een kromme groep ”Ons Montfoort Vluchtelingenvrij”, ”geadviseerd” hebben. [18]
Op 10 oktober 2015, de dag daarna dus, wordt een woning in Oss beklad met leuzen ”PVV, PVV, PVV Geen Vluchtelingen. Eigen Volk Eerst. [19] Het huis staat dan nog leeg, maar er komt, naar verluidt, een vluchtelingengezin wonen. [20] Tekenend vind ik dan weer, dat Omroep Brabant over ”vandalen” spreekt [21], terwijl het keihard, extreem-rechts gedrag is. Het zoveelste voorbeeld waarbij de pers xenofobie bagatelliseert.
Begin januari 2015 staat de Facebookpagina “Steun de PVV” vol met oproepen om moskeeën in Nederland in brand te steken. Het Openbaar Ministerie neemt de zaak serieus en vervolgt acht personen die zich hieraan schuldig hebben gemaakt. [22]
Ook krijgt in januari 2015 een moslim in Den Haag een dreigbrief in zijn brievenbus waarin zijn gezin met de dood wordt bedreigd. Hij moet oprotten uit Nederland. In de brief staat de kreet “De PVV zal overwinnen”. [23]

En dan nog een voorbeeld:
Half december roept Geert Wilders op twitter op om in Geldermalsen in verzet te komen tegen een AZC. Het is onduidelijk of de relschoppers in Geldermalsen deze oproep meegekregen hebben, maar de rel rond het gemeentehuis die op 16 december uitbreekt haalt alle kranten. Er wordt met hekken en zwaar vuurwerk gegooid. Verschillende politie-agenten raken bij gevechten gewond.
Als de ramen van het gemeentehuis met stenen worden ingegooid wordt de raadszaal ontruimd. [24]
Uiteindelijk zet de gemeente Geldermalsen het plan voor een AZC in de ijskast. [25] Met dank aan de intimidatie door de PVV en aanverwanten.

Maar de hetzerij van de PVV kennen we zo langzamerhand. Schokkender wellicht nog is, dat zij daarbij wordt geholpen door een andere kromme organisatie, International Organization for Migration (een uitzetpartner in de asielketen) [26], dat een stripboek heeft uitgebracht, waarin aan uit te zetten kinderen wordt voorgespiegeld, hoe sprookjesachtig en idyllisch de herkomstlanden toch zijn, waarnaartoe wordt uitgezet. [27]
Oorlog en vervolging? Nooit van gehoord. Slechts zonneschijn en woestijnromantiek. [28]

Kromme praat ter verdediging van een krom beleid……

PEGIDA, DE STOOTTROEPEN VAN DE KROMME MAN: WILDERS EN PEGIDA, VIJANDEN VAN ALLOCHTONEN, MOSLIMS EN VLUCHTELINGEN/TURKIJE EU DEAL

Pegida, huizend in het Avondland
Loopt met de kromme man
al hand in hand…….

https://en.wikipedia.org/wiki/Pegida

In denken en streven (anti allochtoon, anti moslim, anti vluchtelingen) zijn Wilders en Pegida one of a kind. Hun kracht schuilt in hun taakverdeling EN aanvulling. Want wat Wilders in het parlement doet, doet Pegida op straat. Zo heeft Wilders zijn straat stoottroepen en Pegida zijn basis in het parlement, waar wetten worden gemaakt, beleidsmaatregelen worden genomen en een giftig staatsnet zich langzamerhand sluit rond moslims, allochtonen en vluchtelingen.Neem nou bijvoorbeeld de vluchtelingenvijandige EU Turkije deal. Daarin staat, dat alle vluchtelingen, die ”illegaal” vluchten naar Griekenland, worden teruggestuurd naar Turkije en dat voor iedere teruggestuurde Syrier een uit Turkije afkomstige erkende vluchteling door de EU wordt opgenomen. [29]Officieel heet het, dat de voor vluchtelingen gevaarlijke oversteek naar Griekenland voorkomt, de facto komt dat neer op het schenden van het recht op asiel, zoals Amnesty International en Human Rights Watch terecht opmerken. [30] Daarbij is Turkije geen ”veilig Derde Land”, zoals vereist bij terugsturing, maar zet Turkije vluchtelingen uit naar onveilige gebieden. [31]

En in herinnering:
Deze regeling [opname van erkende vluchtelingen in ruil voor teruggestuurde vluchtelingen] geldt alleen voor Syrische vluchtelingen. Afghanen, Irakezen en anderen vallen niet onder die deal. Deze deal, die sinds 20 maart van kracht is gegaan [32] [vanaf die datum worden in Griekenland aangekomen vluchtelingen gedeporteerd naar Turkije], moet als muziek in de oren van Wilders/Pegida klinken, hoewel zij het liefst de grenzen voor vluchtelingen helemaal hadden dichtgegooid.

MAAR TOCH IS AAN DEZE SCHAAMTELOZE TURKIJE DEAL HET JARENLANGE EXTREEM-RECHTSE PVV GESTOOK TE HERKENNEN.

unnamed

 

Astrid Essed
Wilders PVV, Pegida, Politiek, Het Nederlandse Kromme Huis

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.