Strijd met de beginselen van vrijheid van meningsuiting en democratie in Almere

Op Zaterdag 7 Mei 2016 komt de racistische Pegida beweging demonstreren in Almere. De Antifascistische Actie Fryslân had zich bij de gemeente Almere gemeld om op veilige afstand, in het centrum van Almere (bij bioscoop Utopolis), samen met Antifa uit deze plaats met spandoeken en flyers te waarschuwen tegen vreemdelingenhaat en fascisme.

In dezelfde week als we het bevrijdingsfeest vieren en de overwinning op het fascisme, legt de gemeente Almere AFA Fryslân beperkingen op. Volgens deze gemeente mogen Antifascisten niet tussen het winkelend publiek opereren en daarom wordt het hen verboden zich in de buurt van het winkelcentrum op te houden.

Vervolgens worden de Friese antifascisten verwezen naar een relatief stil Mandelaplein buiten het eigenlijke centrum. Dit is in strijd met de beginselen van vrijheid van meningsuiting en democratie !

AFA Fryslân ziet er daarom ook vanaf om deze beperkingen te ondergaan en zegt het spandoek protest af. Tevens zullen de gemeenteraad fracties en B &W van de gemeente Almere worden gevraagd om opheldering waarom een organisatie die vreemdelingenhaat oproept meer ruimte krijgt dan een organisatie die oproept alert te zijn voor opkomend fascisme.

De Pegidademo`s in Nederland worden bezocht door Neo Nazistische organisaties en kent dito sprekers.

 

Het team van AFA Fryslân

 

 

 

 

 

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.