Geef Angst en Haat geen stem. Blijf helder denken en voelen

Opinie

De partij van de onverdraagzaamheid(PVV) kent veel meelopers, eigen volk eerst types, de gebruikelijke pleur toch op types en natuurlijk ook de nette witte boorden types. Helaas krijgt de PVV in Maurice de Hond peilingen en zijn eigen (niet onbesproken) persoon een groot NOS podium.

Vervang in de retoriek van de PVV Marokkaan, islamiet, vluchteling, asielzoeker voor Jood, Roma, Sinti, homo of andersdenkende en we zijn weer terug op 27 februari 1933(Rijksdag in de fik). En vooral wat daarna is gebeurd. Rinus van der Lubbe die in het complotdenken van de Amerikaanse historicus Benjamin Hett als smoezelige meeloper werd neergezet bleek een heel intelligent iemand te zijn die niet over knikkende knietjes beschikte en prima durfde op te komen tegen de ingang gezette systeem van de korte snorren en geblondeerde onverdraagzaamheid. Volgens Historicus Herald Merckelbach is Rinus van de Lubbe een van de eersten die een verzetsdaad pleegde. Voor Rijkskanselier AH reden om een reeks draconische maatregelen, waaronder afschaffing van burgerrechten en internering van honderden politieke tegenstanders in gang te zetten.

De overeenkomsten tussen “toen` en nu vind ik verbluffend groot. Nu ook weer met de keuze van de 2 de kamer voorzitter. Wat een uitgelezen kans is voor enige normalisatie in de politiek wordt een vunzige discussie over of het wel een “immigranten meisje” moet worden. Als je op de PVV stemt of daar een meeloper van bent moet je je kapot schamen. Niet schamperen: Hij heeft ook wel eens gelijk als het gaat om….  want dan geeft je je eigen angst en haat een stem. Gelukkig blijven er ook nu nog voldoende helder denkende en voelende mensen over zonder knikkende knietjes. Net als Rinus, een gewone bouwvakker zullen er mensen blijven met een onvermoeibare wil voor rechtvaardigheid voor allen.

Gezien ook het onvermogen van de huidige achterkamertjesincidenten politiek om de alomvattende ecologische crisis het hoofd te bieden wordt het tijd om meer fundamenteel democratische hervormingen door te voeren.

Ik ga niet vluchten voor het gedachtegoed en/of de handlangers van de Partij van de onverdraagzaamheid. Al hebben ze 148 zetels in hun eigen gemodelleerde democratie van onverdraagzaamheid.

PVV nee !
Geef angst en haat geen stem

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.