Geert Wilders en het oproepen tot geweld

Opinie

Hoe komt het nou toch dat veel mensen Geert Wilders en zijn PVV zo verafschuwen ,dat er zelfs wordt geroepen om hem te vermoorden.

Laat ik voorop stellen dat het een politiek en menselijk drama zou zijn als Geertje ,net als Pim, om het leven zou worden gebracht. En dat mag zeker niet gebeuren!

Geert en zijn PVV worden door velen gezien als een neo fascistische partij die angst en haat uitdraagt en die speelt met het gedachtegoed van de onverdraagzaamheid. Uitspraken van Geert welke een gewelddadige achtertoon meedragen ,wekken bij velen de indruk dat deze man een wolf in schaapskleren is die wacht op het juiste moment om zijn gewelddadige gezicht te laten zien. Geert verkondigde al om criminele Marokkaanse jongeren maar een knieschot te geven en om algemeen opstandige , criminele jongeren maar op te sluiten in (concentratie) kampen.

Ook vind hij dat we onze straten schoon moeten vegen en eigenlijk alle buitenlandse moslim Nederlanders op het vliegtuig moeten zetten. Dan dreigt Oom Geert ook nog eens met een revolte (revolutie opstandige PVV achterban) als de PVV ,als mogelijk grootste partij, geen regering kan vormen. (geen enkele partij wil samenwerken) Er vinden de laatste tijd herhaaldelijk demonstraties in het land plaats van de (pro PVV) Pegida beweging die ageert tegen de islam en asielzoekers. De pegida beweging speelt de rol van een soort “Sturmabteilung”, die overal in het land middels demonstraties provoceert en onrust met angst en haat zaait.

Kortom het is geen wonder dat velen de PVV ideologie vergelijken met het nationaal socialisme van de nazi`s. En het moet gezegd worden, dat weliswaar de doelgroepen verandert zijn, maar dat de vergelijkingen veelal identiek zijn.
Ik begrijp de soms agressieve reacties van mensen tegen het gedachtegoed van de PVV en met name de provocerende uitspraken van Geert.
Ik vind ook dat Geert Wilders ons tolerante land met een duistere schemer omhuld heeft, en hoop wel dat we verschoond blijven van verder dodelijk politiek geweld !

Namens Sake Hellinga

 

Cartoon: JMc https://facebook.com/jasonmclarninart?__mref=message_bubble
Cartoon: Jason McLarnin https://facebook.com/jasonmclarninart?__mref=message_bubble

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.