Dubbeldemo op 6 februari 2016 in Amsterdam geslaagd

Dubbeldemo Amsterdam geslaagd – Wapenhandelaar met supporters afgevoerd

De demonstratie Vluchtelingen Welkom, racisme niet! bij de Dokwerker in Amsterdam mag als geslaagd worden gezien. Ook de vrijheid van meningsuiting demo van enkele honderden antifa en andere demonstranten nabij de Blauwbrug was zeer geslaagd.

Demonstratie Dokwerker

Op het Jonas Daniël Meijerplein waren enkele sympathisanten van de AFA Fryslân bij de officiële demo aanwezig. De eerste spreker op het plein was de nog zeer krasse  actievoerder-journalist Max van den Berg van het Nederlands Auschwitz Comité. Vooral ook de ‘ongebonden’ sprekers daarna waaronder de vrouw die bij de demo tegen Pepperspray-Wilders in Spijkenisse was gearresteerd, spraken uit hun hart en oogsten veel applaus. PvdA- fractievoorzitster van de Amsterdamse raad Marjolein Moorman werd door een groot deel van het publiek uitgejouwd vanwege de landelijke asielbeleid van de PvdA.
In het Parool staat volkomen ten onrechte dat het gaat om een paar linkse activisten die later voor problemen zorgden bij de Pegida-demonstratie. Zo worden de Amsterdammers e.a. ook weer op de bekende wijze misleid!

Jammer was wel dat de eerder aangevraagde protestmars niet door mocht gaan waardoor er misschien toch een stukje dynamiek miste. Het ontbreken van die dynamiek werd later ruimschoots goedgemaakt in het “tweede deel”

Refugees Welcome – Op naar de Blauwbrug

Samen met een bekende en deskundige gids en antifa(v) ben ik daarna richting de Blauwbrug gelopen. Daar bevonden zich een 70- tal gefrustreerde Pediga- aanhangers welke zich vanwege een bommelding naar de Blauwbrug hadden moeten verplaatsen. Tussen JDM plein en de Blauwbrug waren er verschillende politiekordons opgeworpen. De eerste twee hebben we kunnen omzeilen door goed gidswerk en wat slimmigheidjes (Ik zag er heel braaf uit). Daarna hebben wij en nog vele andere Dokwerker demonstranten zich aangesloten bij de vrijheid van mening uitende Antifa Amsterdam en andere demonstranten. Deze bevonden zich voor een dubbelkordon van een 100 tal bewapende ME’ers met honden en paarden. Altijd weer jammer om te zien dat dieren die geen keuze hebben misbruikt worden door de politie. Achter de twee ME-kordons bevonden zich een 70-tal Pediga-aanhangers onder leiding van wapenhandelaar en Wilders vriend Edwin Wagensveld  “ze doen hand en spandiensten voor elkaar” Helaas constateerde ik ook, het misbruik van een tweetal Friese vlaggen bij de Pedigademonstranten.

In tegenstelling tot wat de landelijke pers suggereerde was de samengestelde Refugees Welcome groep waartussen wij ons bevonden een zeer ontspannen groep welke de gebruikelijk vrijheidsleuzen riep. De moeilijkheden begonnen toen politie rookbommetjes begon te gooien en de bereden politie met knuppels en schilden plotseling wild op de menigte in begon te rijden. Daardoor vielen er mensen tussen de fietsenrekken en werden enkelen tegen de zijmuur gedrukt. Aan deze klem zittende demonstranten werden door de politie een paar flinke knuppelslagen uitgedeeld. Mij blijft onduidelijk wat de zin daarvan is. Dan nog de bekende met spijkerbroekje-aan-snel-even-een-muts-opzettende “stillen” die een duid in het zakje deden. Enkele demonstranten werden er op basis van….(?) uitgepikt en achter het politiekordon gesleurd. Blijft mij ook onduidelijk waarom?

Randverschijnselen

Ook verslaggever, leeghoofd en voormalig kapmeszwaaier Jan Roos van Powned met lullig pershelmpje op, was veilig aanwezig tussen de politie linies. Natuurlijk was zijn gezicht gericht op het voor hem “anarchistische tuig” zodat ik nog een leuke foto van hem heb kunnen schieten.

Pediga demonstranten afgevoerd in bussen

Tot tevredenheid kon worden geconstateerd dat de Pediga demonstranten al om 16.00 uur in twee of drie bussen werden afgevoerd. Edwin W. stond met lege handen. Ik denk dat ze volgende keer als ze nog mogen demonstreren dat op een afgelegen plek mogen doen. Want dit kost klauwen vol geld natuurlijk en zorgt voor veel onrust. De vrijheid van meningsuiting en het grote welkom heeft in ieder geval gewerkt en overwonnen: “Vluchtelingen welkom- racisten niet”

Daarna vervolgde de Refugees Welcome groep tevreden zijn weg naar huis of in mijn geval naar een gezellig restaurant. Samen met de deskundige gids lekker en goedkoop veganistisch en vegetarisch gegeten. Amsterdam: mooie, gezellige en levendige welkomststad. Zonder grenzen en poespas. Dat willen we net als elders zo houden. De opgepakte RWg demonstranten zij alweer op vrije voeten. Niemand is illegaal – Welcome Refugees.

Verslag van een Ondernemer en brave huisvader

 

 

Dubbelkordon met Bewapende politie en uitzicht op Pediga demo
Dubbelkordon met Bewapende politie en uitzicht op Pediga demo

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.