Agressie in Yerseke Zeeland

In het Zeeuwse Yerseke kwam een raadslid van de ChristenUnie met het voorstel om een in onbruik geraakt bejaardenhuis te gebruiken voor de opvang van 70-80 vluchtelingen. Zijn vrouw is een handtekeningenactie begonnen om de steun voor deze kleinschalige opvang te onderbouwen.

Inmiddels zijn hun woning en omgeving bestookt met eieren en vuurwerk. Dit ging gepaard met een subtiele dreiging voor heftiger geweld als er niet met de handtekeningenactie gestopt wordt. Dit duidt op een gevoel van onmacht bij de daders. Hiermee wordt de bevolking van Yerseke voor een keus gesteld: Kiezen voor gastvrijheid en naastenliefde of kiezen voor onderdrukking van barmhartigheid door middel van geweld.

Een interessant gegeven is dat o.a. Marokkaanse en Poolse soldaten in de Tweede Wereldoorlog in Zeeland een bijdrage hebben geleverd aan de bevrijding van het fascisme. Het is mogelijk dat de eierwerpers hier geen weet van hebben, omdat ze iemand als Wilders als eenzijdige informatiebron benutten. Maar het kan ook dat ze bewust terugverlangen naar de periode van vóór mei 1945 en de Holocaust.

We wensen de bevolking van Yerseke in ieder geval moed en sterkte toe voor het in stand houden van een mensvriendelijke samenleving.

 

Willem

 

Blik Op het Nieuws

 

 

Screen Shot 01-25-16 at 07.42 PMm 640

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.