Spijkenisse de PVV en seksueel geweld

Op zich een goed idee van Wilders om verfspray aan vrouwen uit te delen en om daders van seksueel geweld herkenbaar te maken. De dader kan daarmee in de kraag worden gevat, dus het kan afschrikkend zijn voor mensen die aanrandingen willen plegen.
Bij de Pegida demonstratie in Apeldoorn op 17 januari jl. werd seksueel geweld en islam over één kam gescheerd. Ten onrechte, het meeste seksueel geweld dat in Nederland plaats vindt gebeurt door niet-moslims. Een demonstrant ergerde zich aan een vrouw onder het publiek, die met een hartsymbool om meer verdraagzaamheid vroeg. Toen zij met haar vingers een V-teken (vredesteken) maakte, kreeg ze van deze demonstrant te horen: Daar kan ik een piemel tussen steken.

In Spijkenisse ging het van hetzelfde laken en pak: Vrouwen die de demonstrerende Wilders zijn aanhangers vroegen ook aandacht te besteden aan het seksueel geweld van blanke testosteronmannen, kregen van deze sympathisanten opmerkingen te horen als
“Jullie verdienen het om verkracht te worden” Blijkbaar keurt een deel van de mannelijke PVV-aanhang seksueel geweld slechts af als het geweld afkomstig is van mannen buiten de eigen groep. Seksueel geweld van mannen heeft vaak weinig met seksuele driften te maken maar dient meer ter symbolisering van mannelijke macht. Dit gold in Keulen, het geldt ook in Spijkenisse.  Het kan wellicht zinvol voor vrouwen zijn om spray als verdedigingsmiddel te hebben, maar dan liever geen rood-wit-blauwe spray.

 

Willem

 

Screen Shot 01-23-16 at 09.16 222 PM

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.