Spandoekdemonstratie Afa Fryslân tegen Pegida in Apeldoorn op17 januari 2016

Op Zondag 17 januari hield Afa Fryslân een spandoekprotest tegen racisme en fascisme in Apeldoorn, alwaar op deze dag de Pegida beweging een protest hield tegen de islam en vluchtelingen. Hoewel we eerst van plan waren om de spandoeken tegen het Gemeentehuis aan te hangen kregen we daar geen toestemming voor van de gemeente Apeldoorn, en stonden we dan uiteindelijk op het stationsplein. Een 50 tal politieagenten hielden de zaak in de gaten en dat alles voor een paar spandoeken met anti racisme teksten.

Veel aandacht van de plaatselijke, regionale en landelijk media was er wel, maar een druk bezochte locatie was het niet, en dat was wel jammer. Omdat de burgemeester voor de pegida demonstratie een gebiedsverbodverordening uitvaardigde, kwamen sommige antifascisten vanaf het Beekpark alwaar Pegida demonstreerde, onze kant op omdat ze toch geen protestgeluid konden laten horen bij de mars. Uiteindelijk hebben we toch een goed antifascistisch signaal afgegeven in Apeldoorn, en waarbij de sfeer op het stationsplein ook goed te noemen was ondanks de vele agenten rondom.

Toen Niet , Nu Niet, Nooit weer fascisme !!!

Reimer

 

DSC00219 640 x 360

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.