Bond van Antfascisten AFVN, namen ook deel aan de protesten tegen Pegida in Apeldoorn op zondag 17 januari 2016

Hiermee ondersteunde AFVN  het optreden van de Antfascistische Actie AFA Friesland. Er was ook een demonstratie van vijf vrouwen met de leuze: “Laten we verdraagzaam zijn”. En ook een groep van 30 plaatselijke jongeren die het niet eens waren met Pegida en leuzen riepen. De politie hield de groepen streng gescheiden. Er werden toch nog in de loop van de dag een tiental mensen gearresteerd. Tot tevredenheid van ons kwamen er slechts 120 mensen naar de bijeenkomst van Pegida op het Beekpark. Onder de Pegida sprekers waren ook enkele Duitsers. Drie jonge antifascisten riepen vanaf het balkon van een restaurant naast de demonstratie met een spandoek op om de blijven strijden tegen Pegida. De politie stuurde hen weg.

Opvallend was dat de Gemeente Apeldoorn de eerdere toestemming om een Pegida een mars te late houden, weer in. De bijeenkomsten verliepen verder rustig. De Bond van Antifascisten verwerpt Pegida en haar protesten tegen de zogenaamde. “islamisering”, aangezien er in Nederland grondwettelijke godsdienstvrijheid geldt.. De AFVN ziet dit optreden als populistische bangmakerij, gebaseerd ook op PVV-ideeën. Wij beschouwen het optreden van Pegida niet als een stap op weg naar een oplossing van de groeiende en vaak kunstmatige verdeeldheid in Nederland.

Arthur Graaff
Woordvoerder AFVN

 

Foto Arthur Graaff - copyright
Foto Arthur Graaff – copyright

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.