In Groningen en Leeuwarden waren antifascisten aanwezig voor een protest tegen de verkiezingscampagne van Forum voor Democratie

Als antifascisten waren we, ondanks de coronacrisis, toch actief in de verkiezingscampagne periode tegen vooral het Forum voor Democratie en de PVV. In Fryslân werd druk geplakt met posters en stickers en er was een spandoek actie bij het provinciehuis in Leeuwarden. In de media zijn we in het spotlicht gezet door de Leeuwarder Courant.  “Prikje voor de politiek van de Antifascisten” zo luide de kop van het krantenartikel. De woordvoerder van AFA Fryslân stelt in het artikel dat ook het praten met racistische en fascistische partijen niet normaal is. Geef partijen van de uitsluiting geen ruimte en ga nooit samenwerken met een ideologie die angst en haat predikt.

Bij de komst van de Baudet karavaan in Leeuwarden en ook in Groningen waren antifascisten aanwezig om luid en duidelijk te verkondigen dat er nooit meer fascisme mag zijn. Het viel op dat de opkomst tijdens bijeenkomsten van Baudet vooral een groot deel uit jongere leden bestaat die bij elke bijeenkomst komen opdraven. In Leeuwarden werd geconstateerd dat veel Baudet aanhangers uit andere provincies kwamen. Dat kon je wel zien aan de kentekenplaten afkomstig van garages uit bijvoorbeeld Tilburg, Eindhoven, Apeldoorn, Rotterdam enz.
 
Het was goed om een antifascistisch signaal af te geven en we zijn blij met de antifascisten die uit allerlei gelederen vandaan kwamen en we willen graag blijven samenwerken. Er is een discussie en een praktijk nodig om protest te blijven organiseren. Tenslotte mogen we nooit vergeten en zullen we als antifascisten desnoods te vuur en te zwaard racisme en fascisme bestrijden!

https://afanederland.org/2019/12/14/verslag-hannie-schaft-congres/

https://vrijebondfriesland.org/2021/03/08/samenwerking-met-antifa/