PVV en FvD Het is vijf voor twaalf!

Het is Vijf voor Twaalf. Nog is Nederland een leefbaar land. Maar dat zal niet lang meer duren, als fascisten en racisten nu niet alleen in het parlement zitten, maar het hier in ons land ook voor het zeggen krijgen.Daaraan gaat vooraf een klimaat, waarbij hun gedachtegoed maatschappelijk steeds meer salonfähig wordt.
WAT IS HIER AAN DE HAND: WILDERS/PVV
De life and times van de PVV en leider Wilders zijn bekend. Hetze tegen de Islam, moslims, racisme en uitsluiting tegenover Marokkanen, andere ”niet Westerse” allochtonen en ”niet Westerse” vluchtelingen. Zijn verzets en ophitsings-toer tegen de komst van vluchtelingen is nog niet zo lang geleden.
We herinneren ons het jaar 2015. Gelukkig heeft een aantal opgehitste burgers zijn ”common sense” teruggekregen en openlijk toegegeven, opgestookt en gek te zijn gemaakt. Door dit alles verdient de PVV het predicaat ”extreem-rechts”
Naast de PVV zijn ook allerlei buitenparlementaire extreem-rechtse groepen actief zoals Pegida, waarmee de PVV ook weer verbindingen heeft. Ondergetekende waarschuwde trouwens al tegen Wilders, toen weinigen het nog deden….!
THIERRY BAUDET/FORUM VOOR DEMOCRATIE (FvD)
De PVV is dus zwaar fout en heeft kenmerken van extreem-rechts. Maar ook zij kunnen voorbijgestreefd worden, en daarin is Thierry Baudet met zijn Forum voor Democratie (FvD) geslaagd. Want waar Wilders stopt bij discriminatie naar geloof en bevolkingsgroep, gaat Baudet door naar het begrip ”RAS”
Ja, Thierry slaagt erin, de 19e eeuwse rassentheorieën nieuw leven in te blazen, geholpen door zijn partijgenoot Yernaz
Ramautarsing, nummer 2 op de Lijst in Amsterdam voor de gemeenteraads-verkiezingen. Zo heeft Thierry Baudet in een radioprogramma gezegd, dat hij niet wil, dat Europa ”Afrikaniseert” Europa moet, volgens Baudet, ”blank, dominant en cultureel” blijven. Hij heeft er bezwaren tegen dat de Nederlandse bevolking ”homeopathisch wordt verdund” met alle volkeren van de wereld.
Thiery laat zich ook seksistisch uit (heeft aanrandings-goeroe Julian Blanc verdedigd) en verheerlijkt de Nederlandse slavernij en het koloniale verleden.
IK CITEER
Inderdaad, we zijn in Europa eigenlijk nooit teruggeschrokken voor idealen die voorbij onze horizon lagen. Integendeel: we kozen ze juist als leidraad. Eerst het verre Jeruzalem, daarna het oude Athene, weer later waren het de uitgestrekte zeeën en niet ontdekte landen daarginds, waarheen we zeilden en waarvan we terugkwamen met nieuwe specerijen, nieuwe uitvindingen, nieuwe technieken.
YERNAZ RAMAUTARSING / IQ
En dan als klap op de vuurpijl de uitspraak van Yernaz Ramautarsing over IQ tussen volkeren, en waarbij zwarten een lager IQ zouden hebben dan blanken.
Hoe klassieker kan dit racisme zijn!
Thierry Baudet weigerde er afstand van te nemen en er ontstond een heuse rel, omdat minister Ollongren, in de burgemeester Dales lezing, hem en zijn partij aanviel op die IQ uitspraak die zij terecht racistisch noemde. Hiertoe deed Baudet aangifte tegen haar wegens smaad en laster. Er was een heus politiek debat over in de Balie, waarbij met name Pechtold D’66 excelleerde in de aanval op Baudet. Ook Asscher PvdA deed een aardige duit in het zakje. Baudet en Yernaz hingen hierdoor de verontwaardigde uit haha
Probleem is, dat het duo Baudet/Yernaz niet in het luchtledige opereert. Al jaren is er een xenofoob klimaat in Nederland, die dergelijke uitspraken steeds meer salonfahig gemaakt heeft, beginnende bij alle ruimte, die de PVV gekregen heeft. Daarbij is Rutte III, met haar nationalistische Wilhelmus/Nachtwacht ideologie bepaald ook een aanjager van xenofobie!.
Kijk ook alleen maar naar het feit, dat in een NPO radio programma Een Vandaag, nog serieus de vraag werd opgeworpen, of Ramautarsing’s IQ uitspraak wel klopte, Hier werd ontkennend op geantwoord. Zoiets was in de jaren 80 of 90 van de vorige eeuw ondenkbaar geweest.
AFTELLEN TOT TWAALF UUR/VIJF, VIER, DRIE, TWEE EEN…..…!
Fascisme! Dat is wat Nederland bedreigt en steeds dichterbij komt. het is primo, in de eerste plaats, het verheerlijken van de natie en een absolute loyaliteit aan die natie waaraan alles ondergeschikt gemaakt wordt. De illusie wordt gekweekt, dat die natie wordt bedreigd door “wezensvreemde elementen”, in de dertiger jaren Joden en Roma, nu moslims, niet-westerse allochtonen, vluchtelingen. Een keiharde Staatsvorm met een Leider in een ander element.
Die ”wezensvreemde elementen” zijn minderwaardig, Untermenschen!!!
Kijk maar naar Thiery Baudet. (FvD) En ook naar Geert Wilders/PVV Beiden hemelen ze superioriteit van de ”Westerse cultuur’ op en hanteren een model van de superieure natie. Daarbij hebben ze een zondebokken-complex!
NUL/TWAALF UUR
En de klok tikt door. We hebben geen tijd te verliezen. Wat te doen?
Ik heb natuurlijk geen pasklaar model, anders hadden ze mij kunnen voordragen voor de Nobelprijs haha
Wat ons denk ik te doen staat, is het gevaar niet bagatelliseren of weglachen, maar individueel en/of in groepsverband in verzet gaan, in de vorm die het beste bij je past. Nu! want het fascisme geeft geen herkansing.


Door: Astrid Essed

 

YOUTUBE, GEERT WILDERS OVER ASIELZOEKERS

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=vusyJBbIT5U[/embedyt]

 

AANSLUITEND EEN ARTIKEL UIT DE VOLKSKRANT VAN 1 FEBRUARI 2018.  ANGST VOOR HET TOEN ONBEKENDE,
OPHITSING MET HOAX BERICHTEN
Lader Bezig met laden...
EAD logo Duurt het te lang?

Opnieuw laden Laad het document opnieuw
| Open Openen in nieuwe tab

 

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.