Persbericht Fiets mee voor Domela

Fiets mee voor Domela!

Sympathisanten van het Domela Nieuwenhuis Museum in Heerenveen, waaronder ‘bed bad brood Friesland’, komen in actie voor het behoud van het museum.
Op maandag 10 april fietsen zij samen met leden van het Domela Nieuwenhuis Fonds vanuit Leeuwarden naar Heerenveen langs plaatsen waar de sporen van Domela nog volop aanwezig zijn. Iedereen is welkom om de route (zie de kaart) – of een deel daarvan mee te fietsen!
Ferdinand Domela Nieuwenhuis (1846 – 1919) was een illustere vrijdenker en strijder tegen maatschappelijk onrecht. Hij had veel aanhangers in Friesland. Sinds 1999 is het Domela Nieuwenhuis Museum onderdeel van Museum Heerenveen. Beide musea dreigen de deuren te moeten sluiten door bezuinigingen van de gemeente. Over die bezuinigingen neemt de gemeenteraad van Heerenveen maandagavond 10 april een besluit.

Start fietstocht: Maandag 10 april, 13.00 uur bij de Oldehove in Leeuwarden.

Aansluiten kan onderweg in:
Jirnsum (bij dorpshuis It Kattehûs) ± 14.00 uur.
Akkrum
(bij dorpshuis Lantearne) ± 14.20 uur.
Aldeboarn (bij restaurant ’t Fryske Hynder) ± 14.40 uur.
Nij Beets (bij Café De Brêge) ± 15.10 uur.
Gorredijk (bij Streekmuseum Opsterlân) ± 16.00 uur.
Aankomst bij Museum Heerenveen/Domela Nieuwenhuis Museum ± 16.45 uur in afwachting van de manifestatie tot behoud van de musea.
Voorafgaand aan de raadsvergadering is er van 19.00 uur tot 20.00 uur een manifestatie voor het behoud van beide musea op het Gemeenteplein in Heerenveen. Hierbij zal de petitie ‘Hou Domela in Heerenveen’ worden aangeboden aan de gemeenteraad.
Over deze manifestatie volgt nog een afzonderlijk persbericht van het Domela Nieuwenhuis Fonds.

https://bedbadbroodfriesland.wordpress.com

https://twitter.com/bbbfrl

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.