Köln, Massahysterie ?

Aanrandingen met Oud & Nieuw; Massahysterie?

We nemen u even terug naar 7 maanden terug. En wel om precies te zijn naar de eerste dagen van het jaar 2016. Vanuit de media druppelden diverse berichten naar buiten over asielzoekers / “gelukszoekers” die zich in de nacht van 31 december 2015 op 1 januari 2016 zich massaal vergrepen zouden hebben aan Duitse vrouwen en meisjes. Nu, 7 maanden later zijn we niks verder met bewijzen, zaken of aanklachten.

Tijd om deze gebeurtenis te analyseren.

1 januari 2016

Er duiken enkele berichten op in de Duitse pers over ongeregeldheden in Keulen op oudejaarsavond. De meldingen van de Keulse politie luidden enkel: “gedurende de nacht zo’n tachtig gevallen waarin aanwezigen gevraagd naar het identiteitsbewijs en/of waarin personen werden staande gehouden dan wel in hechtenis genomen. Een aantal van de gecontroleerde mannen zou papieren van de Duitse immigratiedienst bij zich dragen.”
Later op de dag duiken er meerdere en nieuwe berichten op in de media over ongeregeldheden in Keulen. Het eerste persbericht van de Keulse politie op de ochtend van 1 januari 2016 luidde: “Uitgelaten stemming – Feestelijkheden overwegend vreedzaam (verlopen).” Geen woord werd gerept over (mogelijke) aanrandingen.

In de eerste week van het nieuwe jaar wordt duidelijk dat in eerste instantie ongeveer 5 vrouwen zouden zijn aangerand. Op 3 januari werden 5 verdachten gearresteerd die vrouwen belaagd en reizigers bestolen zouden hebben. Of deze mannen iets met de gebeurtenissen op oudejaarsavond te maken hadden, was onduidelijk.
Nadat de aanrandingen aan bod kwamen tijdens onderzoeken, ging het balletje rollen.

Verderop in de eerste twee weken
In de twee weken die volgden kwamen bij de politie meerdere aangiftes binnen over aanrandingen. Op 8 januari stond de teller op “slechts” 200 aangiften. Opmerkelijk was dat ná 8 januari het aantal aangiften spoedig zou oplopen tot uiteindelijk 653 aangiftes van aanranding en beroving die bij de Keulse politie lagen.
Plotseling kwamen uit meerdere grote Europese steden dezelfde verhalen naar buiten. Het leken bijna standaard verhalen: “Massale aanrandingen door mannen van Noord Afrikaans / Arabische afkomst”. De steden die volgden met hun aangiften waren Düsseldorf, Dortmund en Bielefeld. Uit deze 3 steden werden in totaal 1000 aangiften opgemaakt met het haast standaard ‘sausje’: aanrandingen door mannen van Noord Afrikaans / Arabische afkomst.
Ook landen buiten Duitsland maakten melding van gelijkwaardige incidenten. De landen die dit waren zijn Finland, Zweden, Oostenrijk en Zwitserland.

Massahysterie
Het is een bekend fenomeen bij grote gebeurtenissen dat er een zogeheten massahysterie plaatsvindt. Een voorbeeld op kleine schaal is dat mensen ziek zijn geworden nadat ze op een feestje wat verkeerds hebben gegeten. Maar, niet iedereen die van datzelfde eten heeft gegeten, is ziek geworden. Mensen schrikken en raken in paniek. In de chaos die volgt “denken” mensen dat zij ook ziek zijn. Zou dat hier ook gebeurd kunnen zijn?
Een paar vrouwen die aangerand zijn en omdat het “toevallig” “vluchtelingen” zijn, is de impact van een massahysterie vele malen groter!
Extreem-rechtse partijen gebruiken deze gebeurtenissen om aan te tonen hoe slecht die allochtonen wel niet zijn, en dat ze met hun poten van onze Westerse meisjes en vrouwen moeten afblijven! De extreem-rechtse partijen werpen zich op als beschermer der vrouw, maar roepen (zoals in het geval bij de PVV chaos in Geldermalsen (2015) “Daar moet een piemel in!!!” naar een vrouw die niet dezelfde mening verkondigd als de PVV leeghoofden.

Omdat we weten dat de extreem-rechtse partijen de gebeurtenissen in Keulen aangrijpen als rotsblok om hun standpunten op te dwingen, weten we dat deze gebeurtenissen extra worden overdreven, wat dan lukraak door de mainstream media als ‘waar’ wordt aangenomen en voorgeschoteld aan de burger, zonder dat er onafhankelijk onderzoek is gedaan naar het waarheidsgehalte van het voorgeschotelde rechts-extremistische prutje van leugens en vuilbekkerij. Omdat extreem-rechts momenteel ontzettend aan aanhangers wint, is het blijkbaar noodzakelijk om maar te doen wat zij eisen. “Zeg maar dat je bent aangerand, beroofd en mishandeld door die allochtonen, dan krijgen we ze wel weg!” En dat terwijl er geheel geen beeld is van de verdachten, beweert extreem-rechts al te weten wie de verdachten zijn. En dat ten koste van de eerlijkheid en de realiteit.


Door, Ilnovisch Karajempa
11 JULI 2016