Op 19-03-2016 organiseerde Comité 21 maart wederom een jaarlijkse demonstratie tegen Racisme, Discriminatie en Fascisme in Amsterdam

Circa 2000 demonstranten verzamelden zich en liepen vanaf het Beursplein een sprankelende demonstratie dwars door het centrum van de stad naar het Museumplein. Het was een kleurrijke multiculturele optocht waaraan ook AFA Fryslân deelnam met twee nieuwe spandoeken. Amsterdammers sloten zich spontaan aan bij de demo en er was een plezierige solidaire sfeer tegen racisme en discriminatie waar te nemen. Het bonte gezelschap van de demonstranten eindigde op het Museumplein met een cultureel festival wat zich kenmerkte door veel muziek en dans.

In deze tijd van opkomend racisme en fascisme doet het goed om deel te nemen aan een dergelijke breed gedragen demonstratie. En dit is te merken aan dat zoveel mensen de straat op gaan om hiertegen te protesteren.

Namens: de gezamenlijke sympathisanten van Afa Fryslân

AFA Fryslân in Amsterdam

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.