AFA Fryslân neemt deel aan de bevrijdingsmarkt tijdens het bevrijdingsfestival in Leeuwarden.


Evenementgegevens


Op Zaterdag 5 Mei zal AFA Fryslân deelnemen aan de bevrijdingsmarkt tijdens het bevrijdingsfestival in Leeuwarden.

Tijdens Bevrijdingsdag 5 mei vieren we dat Nederland werd bevrijd door de Canadezen, Engelsen en Amerikanen (Tweede Wereld Oorlog 1940 -1945) Op deze dag 5 mei 1945 capituleerden de Duitse Nazi’s in Hotel de Wereld in Wageningen. En was deze oorlog officieel teneinde in ons land. Maar Bevrijdingsdag wordt nu ook gevierd om de mensen bewust te laten worden van vrede, vrijheid, mensenrechten in het verleden en in de toekomst. Deze vrijheid geven we met z’n allen door !

Helaas geldt dit nog steeds niet voor iedereen!
Vluchtelingen die vluchten voor het terreur en oorlogsgeweld in hun eigen land vertrekken naar een veiliger land zoals de onze om in vrede een nieuw bestaan op te kunnen bouwen. Helaas wordt dit geluk op grote wijze tegen gewerkt door populistische en extreem rechtse politieke partijen en bewegingen.

De Antifascistische Actie Fryslân zal zich tegen deze partijen en groeperingen blijven verzetten, teneinde er voor te zorgen dat ook migranten een veilig en hoopvol bestaan kunnen opbouwen in ons land.

Onze kraam zal op deze Bevrijdingsdag staan op de markt aan de Groeneweg vlakbij het festival- terrein in Leeuwarden. U kunt hier terecht voor al uw vragen of een praatje over de actuele zaken en thema’s zoals het antifascisme, racisme en discriminatie alsmede Bed Bad en Brood.
Ook zullen er folders & sticker materiaal in de kraam liggen en is er tevens literatuur van de Linkse Boekhandel Rosa uit Groningen en De vrije bond

We zijn bij de kraam aanwezig van 13;00 tot ongeveer 16:00

Tot ziens bij onze kraam op 5 mei in Leeuwarden.
Namens de vrijwilligers deze dag van AFA Fryslân, AFA Oost, Boekhandel Rosa.