1 mei, Dag van de Arbeid, vier de solidariteit Tilburg


Evenement gegevens


Wereldwijd is de Dag van de Arbeid, 1 mei, een dag van solidariteit.
In Tilburg is het motto ‘Vier de solidariteit’. Dat doen we met een feestelijke optocht door de binnenstad en een picknick naast de Hall of Fame.

1 mei begon een kleine anderhalve eeuw geleden als een actiedag van en voor de arbeiders. Ze vochten tegen uitbuiting en onderdrukking en streden voor de 8-urige werkdag. De accenten mogen dan verschoven zijn, groepen die in de verdrukking zitten worden nog steeds tegen elkaar uitgespeeld. De kloof tussen arm en rijk wordt alleen maar groter. Vreemdelingenhaat en nationalisme zijn aan de orde van de dag.

In de loop der tijd ontwikkelde 1 mei zich tot een strijdbare viering van internationale verbondenheid. De solidariteit vieren betekent: zij aan zij staan met iedereen die dreigt te worden vermalen door het rigide systeem. Opkomen voor elkaar, ongeacht herkomst, huidskleur of seksuele voorkeur. In Tilburg heeft Georganiseerde Weldaad de handen ineen geslagen met Stichting De Wijk Helpt. Er is dit jaar extra aandacht voor armoede, de vluchtelingenthematiek en de rol van de vrouw.

Verzamelen op de Heuvel vanaf 14:00 voor een optocht. Bij de cultuur- fabriek Hall of Fame (op het veld ernaast), Burgemeester Brokxlaan 6, wordt er een manifestatie gehouden. Vanaf 16:00 volgt er dan een Picknick met een informatiemarkt, sprekers en muziek. Bij slecht weer wordt uitgeweken naar het Skatecafé van de Hall of Fame.

Deze i mei viering wordt georganiseerd door:  Georganiseerde Weldaad i.s.m. Stichting De Wijk Helpt, met ondersteuning van Doorbraak, AFA Tilburg, AFA Eindhoven, Anti Racisme Groep ARG, Brabantse Anarchistische Kring BAK, Tilburgse Anarcho Sociëteit TAS, Autonomen Brabant, Verantwoord Anders, PvdA Tilburg & Lokaal FNV Midden-Brabant.

http://www.georganiseerde-weldaad.nl/

https://www.facebook.com/1MeiTilburg/?fref=pb&hc_location=profile_browser